top of page

Muffe Halla-aho

Muffe Halla-aho

Näyttökuva 2019-3-27 kello 7.56.20.png

LUKIJALLE

 

 

 

Ryhdyin ensimmäisen runokokoelmani (Henkilöön käyvää, 2017) myötä ”keikkailemaan” lavarunotapahtumissa. Käytännössä tungin esiintymään open mic ja poetry slam –tyyppisissä yhteyksissä, vaikka kukaan ei varsinaisesti pyytänyt. Vaihtelevalla menestyksellä

lausuin. Tai mitä menestys sitten mahtaa edes tarkoittaa. Tajusin aika pian luovani omanlaistani katutaidetta tai performanssia, joka parhaimmillaan loksahtaa johonkin lokeroon. Ja mikä parasta,
sain inspiraatiota ihmisistä, jotka halusivat jakaa ajatuksiaan ja tunteitaan ravintoloissa, puistoissa ja terasseilla istuville lajitovereilleen. Introverttien kokoontumisajoiksi minä niitä mielessäni nimitin. Hellyydellä ja myötätunnolla. Tunsin olevani omieni parissa ja turvassa. Voimakkaita ja samalla herkkiä tyyppejä, jotka hypistelevät ruttuisia papereitaan ja vihkojaan jossain

nurkassa kunnes tulee oma vuoro astua lavalle.

Jostain nämä tulevat, johonkin ne johtavat. Mistään en tiedä paljonkaan, mutta ovi on taas raollaan. Tässä tulee Sähköpostia kuolleelta koiraltani.

Kuvitus: Muffe Halla-aho
Graafinen suunnittelu: Tuomas Kota Painopaikka: Picaset Oy, Helsinki 2019

ISBN 978-952-68731-2-1

Näyttökuva 2019-5-10 kello 8.29.15.png
Näyttökuva 2019-5-10 kello 8.40.03.png

Janne Haavisto

Anchor 1

Tampereen ravintola Telakalla pidettiin maaliskuussa Janne Haaviston valokuvanäyttely ”You Are Here –Photographs”. Jo neljällä vuosikymmenellä merkittävää uraa mm. J. Karjalaisen, Laika & The Cosmonautsin ja viime aikoina oman Janne Haavisto & The Shubie Brothersin kanssa luonut muusikko-tuottaja Haavisto tuo esiin itsestään uuden puolen, joka ei kuitenkaan ole hänelle itselleen lainkaan uusi.

 

”Aloitin jo pikkupoikana omien mustavalkoisten kuvien vedostamisen

perheemme kylppärissä, veljeni Ollin jeesatessa. Ja kamera on siitä pitäen kulkenut mukana pitkin maailmaa. Välillä on ollut pitkiäkin taukoja, mutta aina tuo kuvien kanssa puuhailu on tehnyt paluun. Nää otokset toimii muistutuksena itselle siitä, että kannattaa pysyä hereillä ja pitää silmät auki. Ympärillä on koko ajan hienoja juttuja, kiehtovia yksityiskohtia. Siitä näyttelyn nimi, ”You Are Here”, olet tässä! Kuvat ikään kuin jatkaa viime toukokuussa julkaisemani saman nimisen levyn maailmaa.”

 

Haaviston omia instrumentaalilevyjä (The Farangs, Solo Adultos, Shubie Brothers) on aina luonnehdittu voimakkaan visuaalisiksi kokemuksiksi. Ja nyt tarjoutuu siis tilaisuus päästä kurkistamaan säveltäjän, soittajan ja tuottajan kuvalliseen maailmaan valokuvanäyttelyn merkeissä.

 

Avajaisten yhteydessä julkaistaan myös Haaviston valokuvakirja.

Janne Haavisto steps up as a photographer

 

The photo exhibition  ”You Are Here – Photographs” at Restaurant Telakka, Tampere offers a unique chance to see another side of musician-composer-producer Janne Haavisto.

 

“I actually started taking and making photos as a little kid. “Making” in that sense that with a great help of my dear older brother Olli we developed and printed black and white photos in our parent's bathroom. Since those days there have been periods, that I haven´t taken so many photos. But I have noticed that after some time the urge for photographing and visual self-expression always comes back. I think these photos here work as a reminder for me to keep my eyes open all the time. There are so many fascinating things around us, everywhere. Intriguing details, magical atmospheres. So that´s why I named the exhibition and the book “You Are Here”. And of course, you can find that kind of themes in The Shubie Brothers ’s  music too.

Muffe Halla-aho

Anchor 2

LUKIJALLE

 

Ilosta, surusta ja rakkaudesta kirjoitin.

Sanat ovat minun juttuni. Kuvatkin, mutta jätin suorituspäissäni piirtämisen kauan sitten. Oli olevinaan niin kiire jonnekin. En tiedä minne.
Vuosiin mahtuu töyssyjä ja kiitollisuuden

aiheita. Ja jokia. Minulle tapahtuu aina isoja asioita kun lähellä on virtaavaa vettä. Joet ovat hienoja.
Eikä tässä kaikki ole, ei koko totuus. Vain sirpaleita
sieltä ja täältä. Reissu on onneksi kesken.

Parastahan on tietysti se, että runokirjoja ei kukaan
osta. Kyse ei ole rahasta. Tulos, kasvu, kipeät leikkaukset ja kvartaalien loputon kierto ovat surinaa ja hölynpölyä. Jättäkää ne omaan arvoonsa ja naurakaa päälle.
Tässä kurkotetaan yhden ihmisen sieluun. Minun.
Ystävät ja läheiset, nämä sivut ovat teille.Tämä on
henkilöön käyvää.

"...Runokirjoja ei kukaan osta." Tämän napin sijoittelussa

on niin monikerroksista ironiaa, etä runoilijaa naurattaa

ja itkettää yhtä aikaa

bottom of page