top of page

Helsinki

Button

HELSINKI

MuFa 003

 

Helsinki is an ambient recording by Miikka Paatelainen and Janne Haavisto of The Farangs. The musicians recorded their instruments in locations all around the city. The structure of this record makes it a special one.

 

Helsinki is a 39 minute piece divided into three 13 minute sections, that can all be played together simultaneously. By burning two copies and playing parts 1, 2 and 3 on three boom boxes scattered around your room or apartment, you get an "El-Cheapo Home-Fidelity Surround Sound".

 

Helsinki on The Farangs-yhtyeestä tuttujen Miikka Paatelaisen ja

Janne Haaviston duolevy, joka vie kuuntelijat ambient-matkalle arvatkaa minkä kaupungin halki. Äänitykset on tehty milloin HKL:n lomakylässä Lauttasaaressa, milloin Modernin taiteen museossa, Kiasmassa. Myös Mäkelänrinteen uimakeskus ja Vanhan Juhlasali ovat toimineet innoituksen lähteinä.

 

Kaupungin monet äänet metrolinjoineen ja kirkuvine lokkeineen muodostavat yhdessä Paatelaisen ja Haaviston musiikin kanssa kiehtovan maiseman, jonka syövereihin on ilo eksyä.

 

Levyn erikoisuus on sen rakenne: Helsinki on 39 minuuttinen kokonaisuus, joka muodostuu kolmesta 13 minuuttisesta osasta, jotka voidaan soittaa myös päällekkäin toistensa kanssa. Polttamalla kaksi tai useampia kopioita levystä ja soittamalla Helsingin eri osia CD-soittimista eri puolilla huonetta, tai vaikkapa asuntoa, voi laajentaa kuuntelukokemuksen syvyyttä. Levy sisältää bonuksena myös 5.1. miksauksen näistä kolmesta päällekkäisestä osasta.

bottom of page