top of page

Martha Scanlan

Buy

Martha Scanlan                                 

and The Stuart Brothers

with Ninni Poijärvi Trio : 

Live in Finland

MuFa 014

Toukokuun 8. 2008 Martha Scanlan ja Stuart Brothers soittivat pienimuotoisen, intiimin keikan Juha Reunasen valokuvastudiolla Helsingissä. Takana oli muutamia menestyksekkäitä konsertteja ympäri Suomea, yhdessä Ninni Poijärven Trion kanssa. Rakkaus samanlaiseen musiikkiin ja keskinäinen arvostus oli ajanut kohtalonomaisesti nämä kaksi trioa yhteen ja nyt 3+3 olikin yksi. Läsnä oli muutamia kymmeniä paikalle kutsuttuja musiikinystäviä ja tunnelma harras, mutta samalla vapautuneen rento.

 

Jotta illasta olisi jäänyt pieni "matkamuisto" muusikoille ja illan isännälle, Juha Reunaselle, päätettiin ilta taltioida muutamalla mikrofonilla. Levyä nauhoituksesta ei ollut tarkoitus tulla, mutta kun äänityksiä muutaman päivän kuluttua kuunneltiin, oli selvää, että kyseessä oli klassikko, jonka "pyhittäminen" vain muutamien valittujen kuultavaksi olisi kulttuuriskandaali ja sellaisessahan emme halua olla osallisina. Olli Haavisto miksasi materiaalista upean kokonaisuuden, josta editoitiin vain muutamia virityshetkiä pois, jotta kuuntelija saisi mahdollisimman täydellisen nautinnon. 

 

Tuon illan keikalla tunnelmat vaihtelivat itkusta nauruun, sydäntä särkevistä balladeista raivokkaisiin menopaloihin ja se kaikki on tällä 14.1.2009 julkaistulla levyllä tallessa. Onneksi. Antoisaa konsertti-iltaa.

bottom of page