top of page

Mickey

And The Students

Buy

Mickey And The Students: Some People

MuFa 018

MuFarang International julkaisi syyskuun 22. päivänä 2009

A Night Out With MuFarang International –konsertissa, Tavastialla Mickey and The Studentsin levyn ”Some People”.

 

Levy ilmestyi CD:nä sekä vinyyli-LP:nä. Some People on Studentsien toinen pitkäsoitto ja sisältää kymmenen uutta laulua sekä bonusraidan.

 

Mickey and the Students on aitoa alakulttuuria, 70-luvun katurokkia nykyaikaan siirrettynä. Orkesterin keulahahmo on maaninen Mickey, jonka uhkaava esiintyminen ja taistelu elintilasta bändin päällekäyvän soiton kanssa luo Studentsin aktille oman uniikin tunnusmerkkinsä erottaen sen muista saman tyylilajin bändeistä. Studentsien tuotannolle on ominaista voimakas kantaaottavuus.

 

Asenne levittäytyy intiaanihuudoista ja negro-spiritualimaisesta paahdosta Stoogesiin, rockabillyyn, funkiin ja glamrockiin. Perinteet ja juuret tunkevat läpi ilman filtteriä mutta saavat kuitenkin oman, pelkistetyn, ladattua tai purkautuvaa energiaa olevan muotonsa Mickeyn ja Studentsien maanalaisessa laboratoriossa.

 

Sisällöllisesti liikutaan Vanhan testamentin ja Darwinin kehitysopin välimaastossa. Laulut kuvaavat länsimaiden perikatoa enemmän tai vähemmän kieli poskessa.

 

Kuten nimi ennakoi, on levy täynnä tarinoita ihmisistä. Laulujen tarinat ovat sosiaalipoliittisesti vinksahtaneita olematta silti pateettisia tai ryppyotsaisia. Fiktiivisen ja toden rajoilla häilyvät tarinat ovat hätähuutoja ja omahyväisiä selviytymistarinoita höystettynä synkällä huumorilla. Maisemana toimii Lama-Eurooppa ja -Amerikka, syrjäytyjineen ja selviytyjineen.

 

Vanhatestamentillisia synnintuntoja julistetaan, mutta tällä kertaa Nooan valkoinen kyyhkynen ei ole valmis johdattamaan uppoavaa ihmiskuntaa Araratille, vaan kääntyy tätä vastaan ja jättää kylmästi vedenpaisumuksen armoille. Eläimellisen ja tuomitun arkin menossa soivat esihistorialliset kaiut.

 

Mickey Stone: Vocals, saxophone and flute.

Dave Forestfield: Guitar, piano, keyboards and backing vocals.

Beat Pete Soininen: Bass and backing vocals.

Jim David: Drums.

Julisteen teki Alvar Gullichsen

bottom of page