top of page

Timo Kiiskinen

Buy

"Jos sen ääreen pysähtyy, se iskee lujaa." 

 

            Tero Valkonen, HS/NYT ****

 

"Kiiskisen määrittely kaihomusiikin mestariksi on osuva. Omalla maalla on yhtä oivaltava nimi albumille, jolla lauluntekijä tulkitsee itse tekstejään ja suurenmoisia säveliään hienostelemattoman avoimesti ja pelkistetysti. .Suomalaisten kansanlaulujen sävyt ja sävelet sulautuvat täydellisesti ja täyteläisesti angloamerikkalaiseen folkiin."

 

            Asko Alanen/SOUNDI  ****

 

"Kiiskisen kuudes sooloalbumi Omalla maalla kaikuu pelkistetyn akustisesti. Lempeästi helähtelevä kitara säestää lauluteoksia, joista huokuu kadehdittavaa melodian luomisen tajua. Riisuttuina versioina pop-hitit Kaikki muuttuu ja Ainutkertainen kykenevät luotailemaan huikeita syvyyksiä."

 

            Juha Seitz/ILKKA,LÄNSI-SAVO  *****

 

"Paula Koivuniemen albumi Timantti on voittanut paikallisradioiden musiikkitoimittajien Kuukauden levy -äänestyksen. Kakkoseksi sijoittui Timo Kiiskisen Omalla maalla. "

 

            STT

Timo Kiiskinen: Omalla maalla

MuFa 007

 

Timo Kiiskinen on tehnyt satoja lauluja suomalaisille artisteille ja yhtyeille Samuli Edelmanista Kari Tapioon, Jani Wickholmista Jorma Kääriäiseen ja Rajattomasta Värttinään.

 

Timo Kiiskisen kuudes sooloalbumi ”Omalla maalla” sisältää 10 laulua. Levyllään Kiiskinen vie kuulijan spirituaalien ja fadon kautta suomalaiseen Kaihoon, maailmaan johon harvoin tänä päivänä pääsee. Levy jonka sovitusmaailma on paljas ja minimalistinen, pysäyttää kuulijan joka haluaa pysähtyä.

Omalla maalla on hyvä olla.

Näin kirjoittaa Kari Hotakainen  levyn saatesanoissa:

 

"Joskus toivoo, että joku tulisi ja riisuisi kaikesta turhasta. Joskus sitä on niin täynnä, että läikkyy yli, mutta jää silti janoiseksi. Pahimmillaan ihminen on ajassa kiinni räpiköivä riikinkukko, aatteiden ja suuntausten öljyyn kastettu kotkottaja, joka vaihtaa sävellajia lennosta ja juuttuu kertosäkeeseen tajuamatta edes mitä on hoilaamassa. Mutta mitä se turha sitten on? Sitä ei aina edes tajua ennenkuin on kuullut riisutun version. Nyt olen kuullut. Tässä levyssä ei ole tarkoituksenhakuisuutta, ritirimpsuja, krumeluureja, kevyen ironian katkua, väsynyttä nokkeluutta eikä ylisovittamisen kermaa. Ja kun kaikki on riisuttu, mitä jää jäljelle? Lohtu."

Timo Kiiskinen: laulu ja kitara, Maarit Hurmerinta: laulu (Hengissä), Jorma Kääriäinen: laulu (Luvattu maa).Muusikot: Jarkka Rissanen ja Markku Kanerva: kitara, Tuomari Nurmio: sähkökitara, Pekka Gröhn: vibrafoni  ja sormipiano, Pekka Lehti: kontrabasso, Janne Haavisto: lyömäsoittimet  ja vibrafoni,Olli Haavisto: pedalsteel ja weissenborn, Esa Kotilainen: mellotron, Erik Hokkanen ja Kari Reiman: viulu, Ninni Poijärvi: taustalaulu ja viulu,  Mika Kuokkanen: taustalaulu ja kitara.

 

Levyn tuotti Janne Haavisto ja se julkaistiin 10.10.2007.

"Mä olen koko elämäni yrittänyt olla mun lauluissa vähemmän idealistinen ja kirkasotsainen, mutta jostain syystä mä olen aina epäonnistunut, niin tälläkin kertaa.

         Tää uusi levy on täynnä sitä surumielistä mutta toiveikasta tunnetta, mitä mä olen posket punasena joutunut edustamaan jo melkein kakskyt vuotta tässä maassa. Ehkä mun pitäis ruveta hyväksymään ettei siihen ole tulossa muutosta."

 

Timo Kiiskinen

This 7th solo album of Timo Kiiskinen, a profilic songwriter who has written hundreds of songs for others (many of which have been top ten hits), is a intimate, minimalistic masterpiece.

bottom of page