top of page

The Shubie Brothers
 

107836960_1941895559274449_7610193416550
The Shubie Brothers:
Casual

Kun soittajien taustalta löytyy bändejä kuten Hearthill, Ismo Alanko, Soul Tattoo, Jonna Tervomaa, Scandinavian Music Group, J. Karjalainen ja Laika & The Cosmonauts, The Shubie Brothersin musiikin suvereniteetti ei ole ihme, vaan summa. Taitavinkin kokoonpano tarvitsee kuitenkin taikaa ja omaa rohkeaa näkemystä erottuakseen.

 

The Shubie Brothersin salaisuus on maa- ja musiikkigenrerajat ylittävissä kappaleissa, kertomuksellisissa melodioissa. Ne vievät suoraan tiloihin ja kohtaamisiin, joista nyt vain haaveilemme.

Casual tarkoittaa rentoa ja tärkeilemätöntä, ja siltä albumi täsmälleen kuulostaakin. Suomen ehdottomiin huippuihin lukeutuvat muusikot ovat löytäneet The Shubie Brothersin riveissä vuosien varrella sävelen, joka ei ole vain sulavan yhteinen, vaan globaali. Casualin voi kuvitella soimaan aasialaisen rantadiskon tai newyorkilaisen hipster-klubin hikisille aamutunneille, latinotanssi- ja soittojameihin tai berliiniläisessä teollisuushallissa luukuttavan huippudeejiin settiin, biiseistä ja viisikon hallitsemista musiikkityyleistä on sen verran moneksi. 

Rumpali Janne Haaviston soolobändistä kasvaneesta The Shubie Brothersista on tullut täysiverinen ja -valtainen kokoonpano, jonka kaikkien jäsenten (Janne Haavisto, Jussi Jaakonaho, Miikka Paatelainen, Jukkis Kiviniemi, Abdissa “Mamba” Assefa) sävellyksiä on päätynyt 16 kappaletta sisältävälle albumille. A-, B-, C-, ja D-puoliin jaettu Casual julkaistaan keräilijöiden iloksi CD:n lisäksi myös tuplavinyylinä. 

The Shubie Brothers Melodic chill out technicolor-surf instrumentals for your dancing pleasure. Rhythms from around the world, moods from the far and near corners of the universe. 

120219730_2013064452157559_3775954926426

Janne Haavisto & The Shubie Brothers

And Sisters: You Are Here

MuFa 022

 

”You Are Here” is the debut album of Janne Haavisto & The Shubie Brothers and Sisters. Janne Haavisto, the drummer of the late Laika

& The Cosmonauts (who called it quits in 2008) makes a comeback to the surf sound with over 20 friends ranging from Los Straitjackets´s Pete Curry to childhood friend Sami Yaffa of Hanoi Rocks and New York Dolls. The record is an exciting combination of soul, reggae, latin, exotica and world music influences, blended in cinemascopic soundscapes. Rhythmically versatile, it flows naturally through dreamy slow moods to more hectic moments.

On the album you´ll hear Haavisto play guitars, drums, percussion, organ, mellotron, vibraphone, marxophone etc. with these beautiful people:

Abdissa ”Mamba” Assefa, percussion
Pete Curry, bass, drums, percussion, guitars
Sami Yaffa, bass
Mikko Mäkelä, bass
Eeva Koivusalo, bass
Juha Tikka, upright bass
Jussi Jaakonaho, guitars
Miikka Paatelainen, guitars, pedal steel
Joe Emery, guitars
Bob Spalding, guitars
Tommi Viksten, acoustic & electric guitars
Olli Haavisto, pedal steel, dobro
Rob Douglas, acoustic guitars
Tarja Merivirta, acoustic guitars
Roope Aarnio, acoustic guitars
Tuomas Metsberg, acoustic guitars
Markus Nordenstreng, organ
Tero Pennanen, organ grand piano
Jukka Haavisto, vibraphone
Susanna Haavisto, vocal
Kaisa Ivars, Maija Linkola, Laura Airola, Mauri Kuokkanen, strings

Janne Haavisto & The Shubie Brothers is also a live band:

Janne Haavisto, drums
Abdissa ”Mamba” Assefa, percussion
Miikka Paatelainen, guitar
Jussi Jaakonaho, guitar
Jukka Kiviniemi, bass

Photo: Juha Reunanen

bottom of page