top of page

Ninni Poijärvi

Ninni Poijärvi: Virta

MuFa 010

 

Marraskuussa 2007 EERO RAITTINEN & THE NOISY KINDA MEN sekä NINNI POIJÄRVI TRIO matkasivat  hippien ja taiteilijoiden mekkaan, Woodstockiin. Tavoitteena oli yhdistää voimat ja äänittää kaksi albumia neljässä päivässä, käytännössä livenä studiossa. Eikä missä tahansa studiossa, vaan vast´ikään Grammy-ehdokkaaksi nimetyn, legendaarisen THE BAND-yhtyeen rumpalin, LEVON HELMin kotistudiolla. Matkalla soitetut ja loistavasti onnistuneet lämmittelykeikat New Yorkissa ja Bostonissa nostivat bändien tunnelman kattoon ja levytys sujuikin yli kaikkien odotusten. Tiistaina alkanut sessio saatettiin perjantaina päätökseen, hurmoksellisissa tunnelmissa. 

The Noisy Kinda Men (Jarkka Rissanen, Pekka Gröhn, Tom Nyman ja Janne Haavisto) vierailee Ninni Poijärven uudella, vahvalla VIRTA-levyllä, joka nostaa Ninnin lopullisesti maamme laulaja/lauluntekijöiden kärkeen. Woodstockin maaginen tunnelma on läsnä jokaisessa näistä lauluista, joissa Ninnin upea ääni ja maanläheinen viulunsoitto luovat henkilökohtaisen latauksen.

The 3rd solo offering (in 2007) from Ninni Poijärvi put her in the top of Finnish singer-songwriters. Her album was recorded in Levon Helm´s Studio.

Buy

"Ninni Poijärven ja Mika Kuokkasen lähes puoliksi kirjoittamista lauluista ja kolmella raidalla kirjailija Inka Nousiaisen tekstistä rakentuva Virta on runollista maan- ja luonnonläheisyyttä huokuva albumi. Folkin, bluesin ja kantrin aineksia on meillä harvoin yhdistelty yhtä seesteisellä tavalla toimivaksi ja henkistä vahvuutta kieliväksi kokonaisuudeksi. Levyn näkemyksellisyydessä on jotain samaa kuin Robert Plantin ja Alison Kraussin mestariteoksessa Raising Sand."

 

         Pertti Ojala/Soundi ****

 

"Poijärven lauluissa on sopivassa suhteessa kantria ja folkia, poppia ja suomalaisen kansanlaulun karua haikeutta. Ehkä myös bluesia, kuten J.J. Cale -henkisessä kappaleessa Soita kitaraa, jossa laulaa myös J. Karjalainen."

 

         Ilkka Mattila/HS ****

bottom of page