top of page

Eero Raittinen &

The Noisy Kinda Men

Eero Raittinen & The

Noisy Kinda Men

With Friends And

Relatives:

Woodstock

MuFa 011

Buy

Marraskuussa 2007 EERO RAITTINEN & THE NOISY KINDA MEN sekä NINNI POIJÄRVI TRIO matkasivat  hippien ja taiteilijoiden mekkaan, Woodstockiin. Tavoitteena oli yhdistää voimat ja äänittää kaksi albumia neljässä päivässä, käytännössä livenä studiossa. Eikä missä tahansa studiossa, vaan vast´ikään Grammy-ehdokkaaksi nimetyn, legendaarisen THE BAND-yhtyeen rumpalin, LEVON HELMin kotistudiolla.

 

Matkalla soitetut ja loistavasti onnistuneet lämmittelykeikat New Yorkissa ja Bostonissa nostivat bändien tunnelman kattoon ja levytys sujuikin yli kaikkien odotusten. Tiistaina alkanut sessio saatettiin perjantaina päätökseen, hurmoksellisissa tunnelmissa. 

Mutta upean retken loppuhuipennus oli vielä tulossa: Levon Helm ja studion äänittäjä JUSTIN GUIP pitivät kuulemastaan niin paljon, että pyysivät suomalaisvaltuuskunnan lämmittelybändiksi Levon Helm´s Midnight Rambleen. Midnight Ramble järjestetään joka toinen lauantai Levon Helmin studiolla, päätähtenä tietysti huippuvedossa oleva isäntä itse, ison orkesterinsa säestämänä. Vierailijoina on nähty sellaisia huippunimiä kuin Elvis Costello, Emmylou Harris, Ricky Scaggs, Nick Lowe ja nyt siis Eero Raittinen & The Noisy Kinda Men ja Ninni Poijärvi!

 

Levon Helmin Midnight Ramblet äänitetään aina, niin myös tällä kertaa. Onneksi, sillä nyt on mahdollista päästä kärpäseksi kattoon Raittisen ja Äänekkään Sorttisten Miesten keikalle Woodstockiin! 23.1.2008 julkaistavan Eero Raittinen&&The Noisy Kinda Men:in WOODSTOCK-albumin bonusraitoina on neljä näytettä menosta lauantai-illalta 17.11.2007. Mukana näissä biiseissä, niinkuin koko albumilla, ovat myös NINNI POIJÄRVI, MIKA KUOKKANEN ja OLLI HAAVISTO, eli NINNI POIJÄRVI TRIO,  MARKUS NORDENSTRENGin vierailessa muutamassa biisissä flyygelin äärellä. 

 

The Noisy Kinda Men (Jarkka Rissanen, Pekka Gröhn, Tom Nyman ja Janne Haavisto) vierailee vastavuoroisesti Ninni Poijärven uudella, vahvalla VIRTA-levyllä, joka nostaa Ninnin lopullisesti maamme laulaja/lauluntekijöiden kärkeen. Woodstockin maaginen tunnelma on läsnä jokaisessa näistä lauluista, joissa Ninnin upea ääni ja maanläheinen viulunsoitto luovat henkilökohtaisen latauksen.

The album of Eero Raittinen, a well seasoned veteran of finnish R & R,  was recorded at Levon Helm´s  studio in Woodstock in mere two days and includes 4 bonus tracks, recorded live at Levon´s Midnight Ramble.

bottom of page